Плоскі котлети по особливому ресторанному рецепту
Смак цих незвичайних котлет підкорює з першого шматочка. Блюдо входить в меню одного з відомих італійських ресторанів, і є досить популярним. Як виявилося, приготувати ці котлети зовсім нескладно, для цього не потрібно особливих продуктів, однак рецепт має свої тонкощі і нюанси, які і визначають смак.
Сама технологія приготування цих котлет значно відрізняється від звичних варіантів приготування, вимагає дещо більше часу, ніж зазвичай, проте результат того вартий.
Отже, першим нюансом є те, що фарш для цих котлет буде змішаним. Ми візьмемо свинячий і яловичий фарш в рівних частках – по 350 грам. Також нам знадобляться спеції, мелений перець, паприка, перець Чилі мелений, цибуля ріпчаста, суміш італійських трав, вода газована і рослинна олія, причому не тільки для обсмажування. При бажанні можна додати у фарш і невеликий зубчик часнику.
Фарш змішуємо в мисці зручного обсягу, додаємо спеції – 0,5 чайної ложки, сухі італійські трави (суміш) – 0,5 чайної ложки, стільки ж меленої паприки (солодкого червоного перцю), трохи солі, меленого перцю чорного і червоного). Масу ретельно вимішуємо руками, не забуваючи при цьому відбивати фарш.
Доливаємо в миску газовану воду – приблизно 100 – 120 мл. Ще раз ретельно вимішуємо з відбиванням. Розрівнюємо поверхню фаршу в мисці, після чого наливаємо поверх нього олія (краще оливкова) – 3 – 4 столові ложки. Розподіляємо олія по поверхні фаршу, накриваємо миску плівкою і прибираємо його в холодильник для маринування. Мінімальний час маринування становить 3 – 4 години, проте краще приготувати фарш з вечора і залишити його в холодильнику на ніч або вранці – для приготування котлет на вечерю).
Після цього дістаємо фарш, ще раз вимішуємо з відбиванням. Дрібно шаткуємо цибулю дуже дрібно), додаємо у фарш. Якщо хочеться додати часник, то його подрібнюємо і вмішуємо разом з цибулею. Вимішуємо фарш дуже ретельно.
Тепер поділяємо його на рівні частини за розміром котлет. Скачуємо в кульки і викладаємо на змащену маслом харчову плівку на деякій відстані один від одного.
Рукою розплющуємо кожну кульку в тонкий коржик (товщина близько 1 – 1,5 см). У сковороді-гриль розігріваємо рослинне масло (кілька ложок), викладаємо котлети і швидко обсмажуємо з обох сторін при середньому нагріві. В середньому, на обсмажування кожної сторони потрібно не більше 5 хвилин.
Подаємо котлети з будь-яким гарніром, наприклад, з картопляним пюре, доповнивши салатом зі свіжих овочів або маринованим червоним цибулею.